home
   
 

Novosti

20. listopad 2016.

Predstavljen Regionalni centar za edukacije o EU fondovima i poduzetništvu

SPLIT - 7. rujna 2016. -  Ravnatelj Javne ustanove RERA SD, Jozo Sarač i rektor Sveučilišta u Splitu, Šimun Anđelinović na Ekonomskom fakultetu u Splitu potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji te predstavili "Regionalni centar za edukacije o EU fondovima i poduzetništvu", koji u listopadu počinje s radom.

Radi se o prvom takvom centru u ovom dijelu Hrvatske, koji je rezultat višegodišnje uspješne suradnje JU RERA SD i Sveučilišta u Splitu te implementacije projekta “E-poslovanje", financiranog sredstvima Europske unije. Centar je smješten na dvije lokacije: Ekonomskom fakultetu i Prirodoslovno-matematičkom, a obje dvorane opremljene su najmodernijom telekonferencijskom opremom, što će omogućiti edukacije na daljinu. 

U dvorani na Ekonomskom fakultetu instalirano je 15 laptopa, interaktivna ploča i oprema za telekonferenciju, dok se u vijećnici Prirodoslovno-matematičkog fakulteta nalazi oprema za telekonferenciju. Na Ekonomskom fakultetu provodit će se niz edukacija planiranih kroz novo-odobreni EU projekt tehničke pomoći regionalnim koordinatorima u vrijednosti od milijun i pol kuna. Radi se o pripremi i provedbi projekata, javnoj nabavi, strateškom planiranju, izradi studija izvodivosti i cost-benefit analiza. Provodit će se i edukacije za poduzetništvo – kako vezano uz EU fondove, tako i uz elektroničko poslovanje.

Nakon potpisivanja sporazuma, dodijeljene su diplome polaznicima 9. i 10. ciklusa edukacije pod nazivom "EU škola" u organizaciji Javne ustanove RERA SD. Do sada je RERA educirala ukupno 350 polaznika.